Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” intenționează ca în acest an să desfășoare concursul de creație literară „Emil Niculescu”, pentru a cinsti memoria celui de a fost bibliotecar, poet, eseist, critic şi istoric literar, publicist, care a trecut în veșnicie anul trecut.

Luni, 10 ianuarie, la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a avut loc ședința Consiliului Director al Fundației „Mareșal Alexandru Averescu”, ocazie cu care generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob, președintele fundației, a prezentat membrilor consiliului proiectele pentru anul 2022.

În cadrul ședinței a fost propus și aprobat înființarea concursului de creație literară „Emil Niculescu”, care se adresează tinerilor pasionați de literatura română, elevi din învăţământul gimnazial şi liceal din judeţul Buzău.

Totodată, fundația va continua și în anul 2022, proiectele începute de acordare a burselor de merit „General de corp de armată Nicolae Ciupercă” unui număr de 6 elevi de pe raza județului Buzău, declaraţi admişi la colegiile militare naționale, precum și concursul de istorie, editarea numerelor 31 și 32 a revistei „Străjer în calea furtunilor”, organizarea de evenimente prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la nașterea generalului de corp de armată Nicolae Ciupercă, fost comandant al Armatei a 2-a.

Din panoul activităților fundației nu vor lipsi în acest an nici plantările de pomi, campaniile naționale „Alături de veterani”; Ziua Veteranilor de Război; Ziua Eroilor; Ziua Drapelului; simpozioane și ceremonii.

Fundația va reuși și în acest an să dezvolte proiecte de conservare şi restaurare a monumentelor istorice ca în fiecare an.

La final au fost acordate diplome de merit sponsorilor pentru contribuția la susținerea și promovarea proiectelor și atașamentul la valorile promovate de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu”.

Atât evenimentele desfășurate, cât și cele propuse au scopul realizării unei legături credibile între oştire şi societatea civilă şi pentru dezvoltarea unui spirit de corp al organismului militar.

Imagine

Sursa: Realitatea de Buzau