Joi, 25 mai, peste 1500 de profesori și personal auxiliar din unitățile de învățământ au ieșit în stradă la Buzău. Aceștia protestează în fața Instituției Prefectului Buzău.

Mitingul de protest, anunțat de Sindicatul din Învățământul Preuniversitar Buzău încă de zilele trecute, a adunat în fața prefecturii, conform estimărilor SÎP, peste 1500 de persoane.

Profesorii spun că decizia de a protesta este consecința nemulțumirilor acumulate în sistemul de învățământ, în ultimii ani. Dascălii sunt nemulțumiți de rezultatul negocierilor de până acum cu reprezentanții Guvernului și spun că vor continua greva până le vor fi rezolvate cererile.

Potrivit liderului SÎP Buzău, este cel mai amplu protest al cadrelor didactice din Buzău din ultimii ani, iar profesorii sunt hotărâți să nu cedeze, calificând rezultatul negocierilor ca inacceptabil.

La ora 10.30 prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a ieșit în mijlocul protestatarilor, iar o delegație a acestora a intrat la discuții cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

ImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCod galben de furtuni în Bucureși și 27 de județe
Articolul următorO basarabeancă nu a oprit la STOP și a produs accident