Fostul consilier local municipal Florin Toader a fost trimis în judecată luna trecută de procurorii Parchetului local sub acuzația de încălcare a regimului de muncă a minorilor

Fostul consilier local municipal Florin Toader a fost trimis în judecată luna trecută de procurorii Parchetului local sub acuzația de încălcare a regimului de muncă a minorilor. Fostul ales a fost găsit vinovat de folosirea la muncă, fără forme legale, a mai multor minore, la terasa pe care acesta o avea în Drăgaică.

În vara anului 2015, când avea și calitatea de consilier local, Florin Toader a fost acuzat de mai multe tinere care au lucrat la terasa sa din Drăgaică de faptul că le-a lovit, le-a vorbit urât și chiar le-ar fi hărțuit sexual, făcându-le avansuri sub diferite forme. Inițial, 4 tinere au făcut plângere la Poliție, dar 3 dintre ele și-au retras reclamațiile și doar una și-a menținut reclamația.

După mai bine de trei ani de anchetă în dosarul deschis pentru loviri și alte violețe, fostul consilier local municipal Florin Toader a fost trimis în judecată luna trecută de procurorii Parchetului local sub acuzația de încălcare a regimului de muncă a minorilor. Fostul ales a fost găsit vinovat de folosirea la muncă, fără forme legale, a mai multor minore, la terasa pe care acesta o avea în Drăgaică. În dosar, atât Florin Toader cât și firma sa au calitate de inculpați, părți civile fiind trei tinere.

Înainte de trimiterea în judecată, procurorii de la Parchetul local au derulat timp de mai bine de un an acte de urmărire penală pentru săvârşirea a nu mai puţin de 15 infracţiuni de „încadrare în muncă a unui minor cu nerespectarea condiţiilor legale de vârstă sau folosirea acestuia pentru prestarea unor activităţi cu încălcarea prevederilor legale referitoare la regimul de muncă al minorilor. Conform unui răspuns al Parchetului, trimis către presă în anul 2017 „în realizarea obiectului de activitate şi în interesul SC Mazaro SRL, au fost angajate, din dispoziţia administratorului Toa­der Florin Marian, 15 persoane minore, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, la o terasă din Târgul Drăgaica nerespectându-se prevederile referitoare la regimul de muncă al minorilor“.

Articolul precedentTarife noi, în parcările din oraș. Prima oră de staționare va costa cinci lei
Articolul următorDirectorul Companiei de Apă, demis de Consiliul de Administrație