Un nou raport al DSP Buzău cu privire la situația focarelor de infecție cu SARS-CoV-2 indică un număr mare de cazuri în unități medicale și centre de asistență socială de pe raza județului Buzău.

Conform acestui raport au apărut focare noi în Spitalul Județean Buzău, la spitalul de psihiatrie Săpoca, o unitate medicală privată și la centrele de asistență socială din Pogoanele și Berca.

La Spitalul Județean de Urgență Buzău, Secția Neurologie, sunt 28 persoane confirmate pozitiv. În Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca sunt 46 persoane confirmate pozitiv. La Secția Psihiatrie Cronici 5 Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca sunt 14 persoane confirmate pozitiv. La Secția Psihiatrie Cronici 6 Ojasca a aceluiași spital sunt 15 persoane confirmate pozitiv. Tot în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, la Secția Paliative Ojasca, 15 persoane au fost confirmate pozitiv. La Centrul de Asistență Medico-Socială Pogoanele au fost confirmate pozitiv 19 persoane, la Căminul de bătrâni Filantropia, din Berca, 94 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Mai sunt focare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău, unde 9 persoane au fost confirmate pozitiv, la un laborator de analize privat din Buzău, cu 6 persoane confirmate pozitiv, și la un spital privat din Mărăcineni, cu 15 persoane confirmate pozitiv.

Primăria Poșta Câlnău a fost declarată focar de coronavirus după ce 14 persoane au fost confirmate pozitiv, iar la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, Serviciul Arme, 4 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedent100% TU DECIZI! Florian Bodog, ministrul cu doctorat fraudat
Articolul următor94 de cazuri noi și 3 decese în județul Buzău