Astăzi, 5 octombrie, am aflat duelurile din optimi în ediția 2021/22 a Cupei României. FC Buzău va întâlni pe Dunărea Călărași, meciul urmând să se joace pe stadionul din Buzău.

Duelul FC Buzău – Dunărea Călărași înseamnă automat minimum o echipă de Liga 2 în sferturile de finală! Cele două se află la poluri opuse în eșalonul secund, cu gazdele din Cupă aproape de top iar trupa de la Dunăre în degringoladă totală. Pe 21 august s-au întâlnit în campionat, buzoienii câștigând cu 3-0 la Călărași. Dacă anul trecut buzoienii au fost scoși din ”16”-imi de FCSB, acum trupa lui Pustai, care are și avantajul că antrenorul ei știe bine ultima formație pe care a pregătit-o, pornesc în mod cert favoriți și pot visa la mult mai mult.

Programul complet al meciurilor din cadrul optimilor Cupei României este următorul:

FC Buzău – Dunărea Călăraşi

Politehnica Timişoara – FC Rapid

ACSO Filiaşi – FC Hermannstadt

FC Voluntari – FCSB

FC U Craiova 1948 – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova

FC Argeş – FC Dinamo

Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte

Partidele din cadrul optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în ziua de 27 octombrie cu începere de la ora 15:30, cu excepţia celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Meciurile din optimile şi sferturile de finală ale Cupei României se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care meciurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF. Astfel, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Sursa: Realitatea de Buzau