Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul Municipal din Brăila, Dacia Unirea Brăila și FC Buzău s-au întâlnit într-un meci contând pentru etapa a 101 din Liga a 2-a. Vremea destul de rece și ploaia au făcut ca în tribunele stadionului din Brăila să vină doar vrei 150 de spectatori. Ploiele din ultimele zile au făcut ca terenul de pe Municipal să arate ca după război, jucătorii celor două echipe având dificultăți în a-și păstra echilibrul. FC Buzău s-a impus cu 7-0 (4-0), brăilenii reușind și ei să trmită o dată mingera în poartă, dar golul a fost anulat pentru un motiv numai de centralul Dima știut.

Dacia Unirea Brăila a avut prima situație de gol a meciului, în secunda 23, când Stănescu a pătruns în careu până la 7 metri de poarta oaspeților, dar șutul său a fost respins de portarul Stoian. În minutul 4 Găitan a șutat de la 20 de metri, Andrei a respins în față, dar Ekollo a reluat din 7 metri, pe lângă poartă. În minutul 13, la primul corner al Brăilei, Stănescu a centrat în careu, iar Daniel Ciobanu a reluat cu capul din careul mic, peste poarta lui Stoian. 

În minutul 14 FC Gloria a deschis scorul. Munteanu a primit o minge în dreapta careului și a centrat, brăilenii au scos mingea din careu dar Cocîrlă nu a reușit să degajeze mai departe și Alin Câstocea a preluat în stânga, a pătruns în careu și a finalizat cu șut violent din 7 metri lateral stânga, sub transversală, aproape în vinclul de la colțul scurt, 0-1. 

Un minut mai târziu Ciobanu a pătruns pe stânga și a șutat la colțul lung, puțin pe lângă poarta apărată de Andrei. În minutul 21 Gaitan a trimis cu capul din 8 metri, dar Andrei a respins în corner, iar în minutul 24 Chică-Roșă a șutat din careu, dar portarul Brăilei a reținut. 

În minutul 33 Chică-Roșă a centrat în careul gazdelor, Cocîrlă a respins cu capul dar mingea a căzut într-o zonă noroioasă și Moroianu nu a reușit să degajeze, în schimb Ekollo a reușit să șuteze de la 11 metri, sub transversală, 0-2.

În minutul 37 Chică-Roșă a primit o minge de la Ciobanu la marginea careului, a avansat câțiva metri și a șutat la poartă, Andrei a repins în față și tot atacantul buzoienilor a reluat din 8 metri, lângă bara din dreapta portarului Brăilei, 0-3. 

În minutul 41 Chică-Roșă îl depășește în viteză pe Stănciulescu, centrează în centru, Serge Ekollo preia cu burta și trage din prima cu dreptul, lângă bara din dreapta lui Andrei, 0-4. 

La Pauză Florentin Petre a făcut 4 schimbări, dar jocul echipei nu s-a schimbat. Cei care au continuat să domine jocul au fost tot buzoienii, care au reușit să-și majoreze avantajul în minutul 51. Ekollo a trimia în flancul drept, de unde Munteanu a centrat pe jos, în fața porții, iar Adi Chică-Roșă a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând din 6 metri, pe lângă Cristian Andrei, 0-5.

În minutul 59 Chică-Roșă a primit o minge în centrul careului gazdelor, și a șutat din întoarcere, dar Andrei a reușit să respingă în lateral. În minutul 62 Cocîrlă a pătruns pe dreapta și a centrat în fața porții, iar Alexandru Duțu a trimis din 5 metri puțin pe lângă poarta lui Stoian.

În minutul 71 oaspeții au marcat pentru 0-6. Abdrei a degajat din propriul careu până în jumătatea adversă, Wiktorski a trimis cu capul în față, Moroianu urmărește minge să o preia, numai că Adi Chică-Roșă e mai rapid, îi ia fața și îl fentează pe adversar apoi a înscris cu un șut plasat din 15 metri central.

În minutul 74 Lungu a încercat un șut de la distanță, dar Stoian nu a fost păcălit.

În minutul 83 Pațurcă a centrat dintr-un corner de pe dreapta, iar Adi Chică-Roșă a înscris cu capul din 6 metri, în zonă centrală, în stânga lui Andrei, rămas țintuit pe linia porții, 0-7. 

În minutul 84 Cocîrlă a pătruns în careu pe partea stângă a atacului brăilenilor și a șutat de la 8 metri lateral, dar Stoian a respins în față și fundașii buzoieni au îndepărtat pericolul, dar tot brăilenii au recuperat și mingea a ajuns la Petrache, pe partea dreaptă. Acesta a centrat în careu pentru Răducan, mingea a fost deviată  în lateral, paliu a oprit mingea pe linia de fund și i-a pasat în centru lui Lungu care a șutat la poartă. Mingea s-a lovit de Duță, care s-a întors și din 7 metri a șutat în dreapta portarului. Inițial golul a fost validat, dar centralul Dima a revenit asupra deciziei și a anulat reușita brăilenilor. Cel mai probabil, asistentul a semnalat că mingea ieșise afară la Paliu, fiindcă Duțu nu era în offside.

În minutul 88 Chică-Roșă i-a pasat în adâncime lui Pațurcă, acesta a trimis spre poartă, dar Paliu a degajat de pe linia porții și a evitat golul 8. 

Dacia Unirea: Cr. Andrei –  Pătlăgică (min. 46 A. Paliu), Moroianu, D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru (min. 76 A. Petrache), Cocîrlă, Taciuc (min. 46 Apostol), G. Apostol (min. 46 Fl. Lungu), Raph. Stănescu (min. 46 Al. Duțu), Gab. Răducan. Antrenor: Florentin Petre

FC Buzău: R. Stoian – R. Zamfir (min. 77 I. Neacșu), Wiktorski, A. Lopez, Tud. Oltean (min. 77 Oteliță), Gaitan, Cârstocea (min. 46 Pațurcă), Al. Munteanu (min. 57 Ghinga), Ekollo, Cr. Ciobanu (min. 46 Kanda), Chică-Roșă. Antrenor: Cristian Pustai

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentBilanț coronavirus – 16 octombrie – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore
Articolul următorOțelul Galați a câștigat cu 3-1 pe terenul celor de la Metalul Buzău