FC Buzău a mai făcut trei achiziții, pe care le-a anunțat oficial în urma unui comunicat legat de lotul pe care îl are Cristian Pustai la dispoziție în primele zile ulterioare reunirii pentru pregătirea de iarnă. Toți sunt atacanți: Dorin Burlacu (29 de ani, fost la Aerostar Bacău), Mihai Neicuţescu (23 de ani, fost la Dinamo) și Gonzalo Latorre (25 de ani, fost la Cerro Largo FC – Uruguay).

De departe, cel mai important nume este Mihai Neicuţescu, care a părăsit Dinamo în această iarnă, după ce în prima parte a sezonului de Liga 1 a evoluat în numai patru meciuri, totalizând 131 de minute. Toată cariera lui Neicuțescu s-a legat până acum doar de Dinamo, întrucât acolo s-a format, iar până în această iarnă a fost cedat de ”câinii roșii” doar sub formă de împrumut, de două ori, la Chindia Târgoviște.

Dorin Burlacu a mai jucat la Buzău, dar la fosta structură, SCM Gloria Buzău, până în ianuarie 2019, când a mers la CSM Râmnicu Sărat. Pe lângă precedenta echipă, Aerostar Bacău, el a mai evoluat în România, printre altele, și la Concordia Chiajna.

Gonzalo Latorre s-a născut în Uruguay, iar anterior experienței de la Cerro Largo FC a mai jucat pentru Cruzeiro U20 (Brazilia), Sambenedettese (Italia) sau CA Atenas (Uruguay).

”Cantonament la Râmnicu Sărat şi şase partide de verificare pentru FC Buzău

După o săptămână în care s-a pregătit la Merei şi pe Gloria, FC Buzău va efectua şi cantonamentul de iarnă tot pe plan local. Astfel, în perioada 17-28 ianuarie, elevii lui Cristian Pustai se vor muta la Râmnicu Sărat acolo unde vor avea la dispoziţie cele două terenuri de joc, unul dintre acestea sintetic. În acelaşi timp s-au perfectat şi jocurile de verificare din această perioadă, FC Buzău urmând să întâlnească CSM Râmnicu Sărat, Metalul Buzău, Metaloglobus Bucureşti, CSM Focşani şi Politehnica Iaşi.

În cantonamentul de la Râmnicu Sărat, Cristian Pustai va avea la dispoziţie, pentru început, 24 de jucători, urmând ca alţi trei să li se alăture în următoarele zile.

Aceştia sunt: Relu Stoian, Cristian Avram, Dragoş Horeboiu (portari), Modibo Keita, Ariel Lopez, Bogdan Oteliţă, Robert Sălceanu (Dunărea Călăraşi), Daniel Vîrtej, Kamil Wiktorski, Radu Zamfir (fundaşi), Dorin Burlacu (Aerostar Bacău), Alin Cîrstocea, Cristian Ciobanu, Malolo Ekollo, Pablo Gaitan, Dragoş Lazăr, Alin Manea, Alexandru Munteanu, Tudor Oltean, Ciprian Petre, Ioan Paţurcă (mijlocaşi), Adi Chică-Roşă, Mihai Neicuţescu (Dinamo Bucureşti), Gonzalo Latorre (Cerro Largo FC – Uruguay).

Programul partidelor de verificare

1.FC Buzău – CSM Râmnicu Sărat (vineri, 21 ianuarie, ora 15.00, stadionul Olimpia – Rm. Sărat)

2.FC Buzău – Metalul Buzău (vineri, 28 ianuarie, ora 15.00, Stadionul Metalul – Buzău)

3.FC Buzău – Metaloglobus Bucureşti (sâmbătă, 5 februarie, Buzău/Rm. Sărat)

4.Metaloglobus Bucureşti – FC Buzău (miercuri, 9 februarie, Bucureşti)

5.CSM Focşani – FC Buzău (sâmbătă, 12 februarie, Focşani)

6.FC Buzău – Politehnica Iaşi (miercuri, 16 februarie, Stadionul Gloria – Buzău)”, se precizează în comunicatul celor de la FC Buzău. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCele mai îmbătrânite județe ale României
Articolul următorGăsit spânzurat în apartament după ce a pierdut toți banii la jocurile de noroc