FC Buzău a obținut astăzi a 7 victorie în Liga a 2-a și rămâne neînvinsă în ultimele 15 meciuri oficiale, dinmtre care 11 în campionat. Chiar dacă nu au beneficiat de aportul golgheterilor Cristian Ciobanu și Chică-Roșă, elevii lui Pustai au învins cu 1-0 (0-0) pe Unirea Dej. 

Sâmbătă, în Crâng, în etapa a 13-a, echipa buzoiană a trecut, cu mari emoții, de Unirea Dej, scor 1-0, golul victoriei fiind marcat de polonezul Kamil Wiktorski cu patru minute înainte de final! Victoria, un nou pas important în lupta pentru play-off, menține Buzăul pe locul 5, cu șase etape înaintea finalului sezonului regulat.

Prima ocazie de gol a aparținut gazdelor, în minutul 10, când Pațurcă a trimis din 8 metri, cu capul, peste poartă, după o centrare de pe stânga a lui Manea. În minutul 14 Rus a intrat în careu și a centrat în centru pentru Blaj, dar acesta a încercat un artificiu tehnic și a trimis pe lângă poarta lui Stoian. În minutul 17 Pațurcă a șutat de la 18 metri, după o pasă primită de la Manea, mingea a fost respinsă în lateral de Răilean, care a recentrat, fundașii oaspeților au respins până la Pațurcă, care a întârziat șutul și a scost la 25 de metri pentru Cârstocea, dar șutul acestuia a fost expediat mult în afara cadrului porții oaspeților. În minutul 40 Oteliță a intrat în careu și a șutat de la 15 metri, dar portarul oaspeților a respins în lateral. În minutul 42 oaspeții au avut și ei o ocazie de gol. Manole a intrat în careu, în lateral stânga, și a șutat pe colțul lung, dar Stoian a respins în corner. În minutul 44 Oltean a centrat din stânga, iar Ekollo a trimis cu capul, din 5 metri, peste poartă și scorul la pauză a rămas 0-0.

Repriza a doua a început tot în nota de dominare a gazdelor, iar în minutul 47 Pațurcă a irosit o nouă șansă de a deschide scorul. Munteanu a intrat în careu și a centrat în dreptul punctului de la 11 metri pentru Pațurcă, dar șutul acestuia s-a dus mult peste poarta oaspeților. Trei minute mai târziu, după o centrare de pe stânga, la colțul lung, Pațurcă a reluat din 6 metri, fără preluare, mult peste poartă. În minutul 60 Ekollo a trimis mingea în poarta celor de la Dej, dar a fost semnalizat în poziție de offsaid și golul a fost anulat. În minutul 71 după o lovitură liberă respinsă de oaspeți, Oltean a șutat de la 25 de metri, dar mingea s- scurs pe lângă poartă. În minutul 78, la o centrare dintr-o lovitură liberă bătură de Oteliță, Gaitan a reluat cu capul de la 12 metri, dar fără probleme pentru portarul Răilean. 

În minutul 86, la un corner de pe partea dreaptă, bîtut la colțul scurt, Gaitan a reluat cu călcâiul, mingea s-a lovit de un adversar dar jucărorul Buzăului a urmărit și a reușit să centreze de pe linia de fund spre bara a doua, iar Kamil Wiktorski s-a înalțăt peste Rus și a reluat din 4 metri, cu capul, sub transversală, 1-0. 

În ultimele minute ale meciului elevii lui Cristi Pustai au încercat să mențină rezultatul care le aduce încă trei puncte în lupta pentru calificarea în play-off.

FC Buzău: R. Stoian – Oteliță, Wiktorski, A. Lopez (min. 67 Lopez), Tud. Oltean, Gaitan, Pațurcă (min. 67 Kanda), Cârstocea, Al. Munteanu (min. 89 C. Toma), A. Manea (min. 67 Rogac), Ekollo (min. 82 C. Petre). Antrenor: Cristian Pustai.

FC Buzău se menține pe locul 5, cu 25 de puncte și golaveraj 37-9, cu 4 puncte peste Metaloglobus București, echipă aflată sub linia echipelor care se pot califica în play-off. 

După această etapă, Liga a 2-a se întrerupe din nou pentru a face loc meciurilor echipei naționale în preliminariile CM 2022. La reluarea campionatului, sâmbătă, 20 noiembrie, FC Buzău o va întâlni în deplasare pe CSC Șelimbăr.  

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentAccident în localitatea Potârnichești
Articolul următorÎndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian A MURIT – Verdictul medicilor, tulburător