Doar șase focare de pestă porcină au rămas active la nivel de județ, după ce 60 de focare au fost declarate ca stinse. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat , în cadrul  unei ședințe a Comitetului Local pentru Combatere a Bolilor că nu mai există animale bolnave, sau sub observație clinică, în focarele de pe raza comunelor Mihăilești, Amaru, Pogoanele și Padina, pe cale de consecință luându-se decizia stingerii focarelor. Cele șase focare încă active în județul Buzău sunt pe raza comunelor Cochirleanca, Luciu, Cilibia și Ziduri.

Toate cele șase focare de pestă porcină îndeplinesc deja condiția de a fi declarate ca stinse, numai că autoritățile sunt deocamdată precaute. Cele șase locații se învecinează sau întrepătrund cu alte areale ținute sub observație, tot din cauza unor suspiciuni de pestă porcină

Un fapt demn de menționat este că la nivel de județ nu au fost luate măsuri de sacrificare preventivă, în ciuda presiunilor făcute atât dinspre Ministerul Agriculturii, cât și dinspre Ministerul de Interne. De altfel, Buzăul este singurul județ unde au existat focare de pestă porcină și nu s-au sacrificat suine, sub formă preventivă.

La nivel de județ, târgurile de animale vor râmâne închise, chiar dacă toate focarele de pestă vor fi stinse.

Articolul precedentLovitură puternică pentru comercianţii care înşală cu reduceri aparente în perioadele de soldări
Articolul următorCampanie pentru salvarea vieții unui cadru didactic