În ziua de 18 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat şi desfăşurat activități preventive, în mediul online, în parteneriat cu liceeni și cadre didactice din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău.

Elevii au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, dar şi comunitară, astfel încât să evite atât căderea în abateri, cât şi riscul de victimizare, în diverse conjuncturi reale/virtuale.

Au fost purtate dezbateri pe teme diverse, conexe fenomenului de (cyber)bullying – cunoașterea modalităților de manifestare a agresivității și a cauzalității apariției comportamentului violent în mediul școlar și extrașcolar, prejudecăți și comportament discriminatoriu, hărţuire, trafic de persoane, siguranţa pe internet.

În cadrul activității au fost utilizate clipuri video în tematica abordată, pe marginea cărora s-au purtat dezbateri, în vederea sedimentării informațiilor diseminate către școlari. 

La dialog au participat online 21 de elevi şi cadre didactice. Activitatea face parte din proiectul național “Fără discriminare!”.

Sursa: Realitatea de Buzau