În data de 30 ianuarie, la sediul IJJ Buzău, a avut loc şedinţa de Evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău în anul 2022. Inspectorul șef, domnul colonel Cueru Virgil, a prezentat raportul sinteză al Evaluării activităților pentru domeniile de activitate din cadrul inspectoratului, rezultatele obținute în anul 2022, precum și obiectivele, sarcinile și prioritățile pentru anul 2023.

La nivelul județului Buzău, în perioada de referinţă, nu au fost semnalate evenimente care să tulbure grav ordinea şi liniştea publică şi să impună intervenţia pentru restabilirea acesteia.

Conform indicatorilor specifici de evaluare, subunitățile de ordine publică au  executate 274 misiuni de asigurare a ordinii publice, 3869 misiuni de menţinere a ordinii publice și 19 acțiuni speciale în sprijinul structurilor cu atribuții pe linia combaterii criminalității organizate; posturile de jandarmerie montană au executat 1523 misiuni de ordine publică, jandarmii montani desfășurând 4 acțiuni de salvare-căutare a unor persoane în medii greu accesibile, reușind să identifice și să salveze 7 persoane aflate în dificultate.

În ceea ce privește apelurile de urgență prin care a fost semnalată prezența animalelor periculoase, s-a intervenit efectiv la un număr de 57 de cazuri ce au implicat prezența urșilor, precum și în alte 7 situații ce au implicat prezența altor specii de animale cu potențial agresiv; au fost constatate 178 fapte de natură infractională (din care 49 constatate în acțiuni proprii ale Jandarmeriei, respectiv 129 în cadrul misiunilor în cooperare cu I.P.J. Buzău ), săvârşite de 174 făptuitori; au fost depistate 22 de fapte ce au constat în traficul și consumul de plante şi substanțe stupefiante ori psihotrope sau amestecuri care conţin asemenea plante şi substanţe; au fost aplicate 3584 de sancțiuni contravenționale, majoritatea faptelor constatate intrând sub incidența reglementărilor privind normele de conviețuire socială; au fost executate, în termenul stabilit, 289 de mandate de aducere emise de către organele de urmărire penală sau instanțe judecătorești; au fost desfăşurate 204 acţiuni cu caracter preventiv-educativ şi de informare, în scopul prevenirii faptelor antisociale, în principal în mediul şcolar și pe timpul manifestărilor sportive și adunărilor publice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău a asigurat paza și protecția instituțională la 22 de obiective date în competență, prin Hotărâre de Guvern sau ordine ale eșaloanelor superioare. Au fost executate misiuni de protecție a 87 de transporturi de bunuri și valori, 52 de transporturi de produse cu caracter special sau a căror protecție este reglementată prin normel legale, participându-se și la 408 misiuni de pază și protecție transporturi de corespondență clasificată. 
O atenție deosebită a fost acordată dotării efectivelor care execută misiunile de intervenție, fiind distribuite materialele necesare în vederea realizării dotării complete a structurilor care execută misiuni speciale, iar pentru creșterea capacității de răspuns în zone greu accesibile au fost achiziționate două cvadricicluri tip ATV, care au întrat în dotarea  posturilor de Jandarmerie Montană din localitățile Nehoiu și Berca.

”Realizarea priorităţilor instituţionale va avea în vedere toate aceste elemente iar pentru aceasta dialogul, cooperarea şi colaborarea interinstituţională, coroborate cu acţiunea fermă şi profesionistă vor fi esenţiale pentru menţinerea stării de normalitate la nivelul judeţului şi dezvoltarea gradului de siguranţă a cetăţeanului.
Mulțumim comunității buzoiene și partenerilor instituționali pentru încrederea acordată în anul ce s-a încheiat și sperăm ca în 2023 să consolidăm această încredere depunând, în continuare, efortul necesar pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor!” a declarat inspectorul șef al IJJ Buzău, colonel Cueru Virgil. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedent10 şoferi au rămas pietoni pentru că nu au acordat prioritate de trecere…pietonilor
Articolul următorDe Ziua Internațională a Cititului Împreună, polițiștii au citit două povești împreună cu elevii școlii din Smeeni