În perioada 11-14 august, Buzăul va găzdui cea de-a cincea etapă a Campionatului Național de Off-Road, Lopătari Challenge Trophy. La linia de start sunt aștetate în jur de 100 de echipaje, înscrise la clasele pentru profesioniști, dar și la cele pentru amatori. Competiția se anunță a fi una dintre cele mai spectaculoase de gen, iar organizatorii pregătesc deja traseele, dar și locurile de campare.

Concursul se va desfășura pe 7 clase, clasa Hobby, Standard A, Standard B, Challenge, Open, Open SSV și Extrem, iar pentru fiecare clasă vor fi câte două trasee:

  • Clasa Hobby (vehicul 4×4 fără modificări structurale speciale) la care se adaugă clasa complementară
  • Standard A (autovehicul cu capacitatea cilindrică ≤2.000 cm3).
  • Standard B (autovehicul cu capacitatea cilindrică >2.000 cm3).
  • Challenge (autovehicul cu tracțiune 4×4 derivat dintr-un autivehicul fabricat în serie de un producător de autovehicule, a cărui masă maximă autoizată nu depășește 3.500 kg).
  • Open (autovehicul cu tracțiune 4×4 permanentă sau cuplabilă, care poate fi derivat dintr-un autovehicul de serie sau construit special pentru competiții de off-road și care respectă specificațiile cuprinse în regulamentul competiției).
  • Open SSV (autovehicule de tip side by side).
  • Extrem (autovehicul cu tracțiune 4×4 permanentă sau cuplabilă, care poate fi derivat dintr-un autovehicul de serie sau construit special pentru competiții de off-road și care respectă specificațiile cuprinse în regulamentul competiției).

Organizată sub sloganul Back to Nature, această etapă urmărește nu doar competiția în sine, ci și promovarea unui mesaj care are în centrul său grija pentru natură. Așa că, dincolo de faptul că traseele vor traversa locuri absolut fantastice, din punct de vedere al peisajelor, cazarea se va face tot în natură. La Lopătari va fi amenajat, pentru participanți, organziatori și însoțitori, un camping cu toate dotările necesare, inclusiv dușuri cu apă caldă și generatoare.

Concursul va avea o clasă complementară, Hobby, ai cărei participanți nu vor puncta la clasamentul general al Campionatului Național de Off-Road 2022.

Traseele de la clasa Hobby, destinată amatorilor, vor lega cele mai caprtivante obiective turistice din județ pornind de la Vulcanii Noroioși, continuînd cu Trovanții sau Lacurile de la Bisoca. La această clasă, vor putea fi înscrise și vehiculele Side by Side.

Premiile oferite de organizatori:

Categoria Standard A si B, Challenge, Open, Open SSV si Extrem

Premiul 1 – Vacanta de lux in Delta Dunarii la Hotel Lebada Luxury Resort & Spa

Premiul 2  – Sejur de lux la munte la Hotel Oscar ***

Premiul 3 – Vacanta de neuitat la mare

*Pentru membrii echipajului si un insotitor al fiecaruia

Clasa SSV  HOBBY

Premiul 1 –   500 EUR Voucher

Premiul 2  – 300 EUR Voucher

Premiul 3 – 200 EUR Voucher

Programul competiției

ZIUA 1, Joi 11-08-2022:

14.00: Deschidere parc tehnic;

14.00 – 22.00: Înscrierea concurenților, verificarea tehnică a vehiculelor, cazarea concurenților și a însoțitorilor;

22.00: Briefing toate clasele.

ZIUA 2, Vineri 12-08-2022:

10.00: Start Proba Traseu Trophy zi 1;

20.00: Briefing zi 2 toate clasele.

ZIUA 3, Sâmbătă 13-08-2022:

10.00: Start Proba Traseu TROPHY zi 2.

ZIUA 4, Duminică 14-08-2022:

08.30: Briefing Trial;

09.00: Start Trial;

14.00: Festivitate de premiere;

Sursa: Realitatea de Buzau