Manualul lansat luni, în amfiteatrul Liceului Pedagogic, este folosit ca suport didactic la cursul opţional de istorie locală. La eveniment au fost prezenţi autorii, elevi ai claselor a VII-a, profesori de istorie şi reprezentanţii autorităţilor locale.

Manualul conţine numeroase fotografii, ilustraţii, documente şi hărţi. A fost scris de patru profesori şi istorici buzoieni: Marius Nicoară, Constantin Coman, Valeriu Nicolescu şi Dumitru Scoroşanu.

„Am colaborat între noi, ne-am consultat acolo unde au existat aspecte mai puţin clare sau controversate”, a declarat Marius Nicoară, autor şi coordonator al manualului.

Toate clasele a VII-a din Colegiul Pedagogic au ales deja manualul de istorie locală ca obiect de studiu opţional. Există un interes mare pentru acest manual dinspre mai multe unităţi de învăţământ.

”Am fost sunată de la Şcolile din Brăeşti şi Căneşti. Am primit pe mail solicitări şi de la Nehoiu, Pătârlagele şi Padina, ca să dau doar câteva exemple din judeţ”, a declarat Mihaela Alexandru, inspectorul şcolar de istorie şi geografie.

Municipalitatea pregăteşte un alt proiect educaţional pentru anul următor: un alt manual opţional, de data aceasta despre geografia judeţului Buzău.

Articolul precedentNuntași cazați în internatul unui liceu buzoian
Articolul următor11 asistați au fugit dintr-un centru de plasament. Ce i-a determinat să părăsească instituția?