Încep să apară apară primele efecte economice dezastruase generate de criza coronavirusului.

Primii 300 de muncitori și-au primit deja preavizele, iar în câteva zile vor rămâne fără locuri de muncă. Este vorba despre muncitori, în general femei, din fabricile de confecții.

”La ora actuală, cert, avem depuse 2 documentaţii – pentru 2 societăţi comerciale, care vor concedieri colective. Aceste 2 societăţi comerciale vor concedieri colective şi sunt din domeniul textil, confecţii, care, una concediază colectiv 283 de persoane, cealaltă concediază colectiv 36 de persoane”, a declarat directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

Următorul val de restructurări este anunțat pentru începutul lunii aprilie. De atunci alți patru patroni vor trimite angajații în șomaj tehnic.
”Până la această oră sunt câteva societăţi comerciale, cu care am discutat şi au spus clar “ Noi suntem afectaţi – conform Ordonanţei 30 dânşii sunt în prima linie de reducere de activitate sau chiar sunt închişi. Este vorba de domeniul HORECA, deci hoteluri, restaurante, cazare. Avem certitudine, până la această oră, pe 4 societăţi de acest tip din judeţul Buzău. Vom vedea clar după data de 1 aprilie, cât anume din total personal va fi trecut în aşa-numitul şomaj tehnic.”, a mai spus Tociu.

Concedierile masive sunt așteptate abia peste câteva săptămâni. Întrebați de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, majoritatea patronilor din Buzău au spus că nu exclud varianta concedierilor colective sau cea a șomajului tehnic. La Buzău ar putea rămâne fără locuri de muncă peste 6000 de persoane.

Articolul precedentVremea se schimbă radical. Ninsori, brumă şi maxime mai mici cu 12-15 grade se vor înregistra până joi
Articolul următorLavoare mobile montate pe străzile din municipiul Buzău