Duminică, 26 iunie a.c., a avut loc deschiderea oficială a Concursului Național “Educație Rutieră, educație pentru viață”, faza națională, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Cele 28 de echipaje județene și ale municipiului București ale elevilor din unitățile primare și gimnaziale își dispută următoarele zile competențele practice și cunoștințele teoretice în ceea ce privește siguranța și educația rutieră.

Copiii au fost întâmpinați cu voie bună și mici cadouri care să le reamintească de concurs și prin care să descopere și locurile frumoase ale județului Buzău.

Imediat după festivitatea deschiderii concursului participanții au fost echipați cu veste și biciclete și au pornit într-un marş al bicicliştilor, ca element simbolic al competiţiei, pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng, dar nu înainte de a a face o fotografie prin care să marcheze semnificația zilei de ieri – Ziua Drapelului.

La final copiii au fost transportați cu autobuzele, având în vedere vremea puțin capricioasă, la târgul estival tradițional Buzăului, unde aceștia s-au bucurat de concertele din cadrul Drăgăicii.

Momentul inaugural și activitățile pregătite s-au bucurat de un deosebit interes din partea participanților cărora polițiștii buzoieni le urează mult succes!

Sursa: Realitatea de Buzau