Completul de cinci judecători ÎCCJ repune pe rol dosarul ”Maternitatea”, în care Victor Mocanu primise condamnare la închisoare

Dosarul ”Maternitatea” în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, a fost repus pe rol, după decizia noului complet de cinci magistați ai Înaltei Curți.

*Altfel spus, procesul se întoarce, practic, la ultimul termen când se pun din nou concluzii scrise și se anunță pronunțarea sau, dacă judecătorii consideră, se pot relua unele audieri ori cere alte expertize.

Conflictul de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe seama constituirii completelor de 5 judecători, iscat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut nelegalitatea acestora, blochează emiterea unei decizii definitive în dosarul ”Maternitatea” în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău şi ex-senatorul Victor Mocanu a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare.

”Fixează termen la data de 10 decembrie 2018, Completul de 5 Judecători Penal 2, ora 09,00, Sala Secţiilor Unite – E103, pentru când se vor cita părţile. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 noiembrie 2018”, se arată în soluția repunerii pe rol.

În dosarul Maternitatea, procesul a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu a fost acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău ar fi încheiat ilegal opt contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău.

Unele echipamente nici nu au fost livrate, iar altele erau închiriate pentru inaugurarea maternităţii în plină campanie electorală în 2012. Toate aceste lucruri au fost posibile în urma unei înţelegeri pe care Victor Mocanu ar fi avut-o cu administratorul firmei respective.

Victor Mocanu a fost condamnat în iulie 2016 la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupție. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare și ceilalți 3 inculpați, dar au primit pedepse mai ușoare.

Articolul precedentBuzăul va avea noi cetățeni de onoare
Articolul următorGuvernul se împrumută la CEB pentru construcția penitenciarului de la Unguriu