Polițiștii buzoieni au deschis un dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor în urma unui clip video care a circulat pe rețelele sociale și care arată cum niște minori dau foc unui câine, care apoi fuge speriat.

Incidentul a avut loc în comuna buzoiană Zărnești, unde doi minori de 13, respectiv 16 ani ar fi dat foc câinelui, iar altul de 13 ani a filmat scena. 

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, cu privire la acte de cruzime față de animale, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău este abilitat să comunice următoarele:În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele care apar în imaginile de pe rețeaua de socializare, în cauză fiind vorba despre doi minori în vârstă de 13 ani, respectiv 16 ani, din județul Buzău. De asemenea, a fost identificată și persoana care a filmat și postat incidentul, respectiv un minor, în vârstă de 13 ani, domiciliat tot în județul Buzău. Polițiștii buzoieni s-au deplasat la fața locului, de unde au preluat câinele, care a fost predat unei organizații pentru protecția animalelor. Polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală Mărăcineni s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Se continuă cercetările, în cadrul dosarului penal” se precizeză într-un comunicat al IPJ Buzău.

ONG-ul pentru salvarea animalelor Kola Kariola a intervenit pentru a recupera câinele rănit, fiind însoțiți de poliție și forțele speciale pentru intervenții. Aceștia spun că animalul este în siguranță acum.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedent81 de cazuri noi de infectări cu COVID-19 în județul Buzău
Articolul următorLocalitățile Poșta Câlnău și Cilibia intră în scenariul roșu din cauza creșterii numărului infectărilor cu noul coronavirus