Într-o întâlnire de lucru la Ministerul Mediului la care au participat, luni după amiază, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, deputatul Gabriel Avramescu, primarii localităților Chiojdu – Gheorghe Neamțu, Lopătari – Claudiu Constantin, Gura Teghii – Gheorghe Micleru, Nehoiu – Ionuț Milea, și de primarul comunei vrâncene Vizantea Livezi – Dragoș Ciubotaru, aceștia i-au adus la cunoștință ministrului Mediului, Tánczos Barna, problematica urșilor care atacă tot mai des, în tot mai multe localități ale județului Buzău. 

În județul Buzău, primăriile din zonele de deal și de munte ar trebui să încheie contracte cu gestionarii fondurilor de vânătoare pentru ca vânătorii să se poată alătura comisiilor care intervin pentru îndepărtarea ursului din sat sau împușcarea lui, în caz că animalul este un pericol pentru oameni. 

Prefectul Daniel Țiclea a spus că întâlnirea de la Ministerul Mediului a fost ca un strigăt de ajutor, atât din partea autorităților, cât și din partea primarilor. Primarii consideră că sunt foarte aproape de a scăpa de sub control atacurile urșilor la zonele locuite de oameni. 

”Avem promisiunea că va apărea o modificare de ordin de ministru, prin care în 24 de ore să se poată îmbunătăți posibilitățile de reacție rapidă în cazul unui atac de urs. Este nevoie să convingem primarii să încheie contracte cu cesionarii fondurilor de vânătoare și cu medicii veterinari” a spus prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.  

”Din 46 de UAT-uri considerate a fi cu risc de apariție a unor atacuri de urși, 7 primării au încheiate contracte doar cu gestionarul fondului de vânătoare, 10 au contract doar cu un medic veterinar care să poată interveni pentru tranchilizare în cazul unui eventual atac de urs,  9 UAT-uri au atât contract cu fondul de vânătoare cât și cu medicul veterinar în timp ce 20 de primării nu au contract de niciun fel sau sunt în curs de contractare” a transmis Prefectura Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentRecensământul General de Circulație și sondajul de circulație denumit Anchetă de Circulație Origine – Destinație
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET