Astăzi, 26 decembrie 2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău prezenta 8079 persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, dar și 7040 persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei.

Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei este de 214 pacienți.

Astăzi, 26 decembrie, în județul Buzău erau 906 persoane în carantină la domiciliu și 697 persoane aflate în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au fost confirmate 11 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 13 şi 75 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare. Incidența cazurilor la 14 zile este astăzi de 1,26 la mia de locuitori.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acţiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar şi a descurajării faptelor de natură contravenţională, înregistrate în acest context. Scopul acţiunilor derulate în această perioadă este ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBilanț COVID 26 decembrie: 1.387 cazuri noi și 85 de decese
Articolul următorBărbat depistat de poliţişti cu articole pirotehnice