În data de 03 august a.c. poliţiştii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfăşurat  activități preventiv-informative la o unitate educaţională de tip afterschool din municipiul Buzău. Activitățile s-au desfășuat sub egida programului ”Școala de vară”.

Prin dialogul purtat, elevii au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, către locul de joacă sau către casă. În plus, elevii au fost echipați cu veste reflactorizante și le-au fost prezentate semnele de circulație, pe care le-au pus în practică pe covorul inscripționat cu marcaje și indicatoare rutiere.

Conştientizarea importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie rutieră este un factor important, care pe termen lung, contribuie la scăderea numărului de accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii i-au informat pe elevi și despre substanțele interzise și cum pot acestea interfera cu dezvoltarea armonioasă a tânărului.

Elevii au fost informați cu privire la efectele fumatului și ale consumului de alcool și au fost îndemnați să enumere și ei efecte negative ale consumului acestor substanțe. În cadrul activității au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool, putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

Totodată, pentru a evidenția efectele negative pe care drogurile le au asupra psihicului consumatorului, au fost folosiți și ochelarii tematici, context în care elevii au înţeles mai bine riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

Poliţiştii i-au încurajat pe elevi să adopte un comportament preventiv pe timpul vacanței de vară și să se distreze responsabil.

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Buzau