Consilierii locali  municipali și cei județeni, convocați, marți, în ședințe extraordinare, la aceeași oră, pentru a vota aderarea celor două instituții la Asociația Sportivă Fotbal Club Buzău. Astfel, sprijinită și de un investitor privat, Gloria Buzău va putea spera la promovarea în următorul eșalon fotbalistic. Dacă la Consiliul Județean, aderarea instituției la Asociația Sportivă Fotbal Club Buzău a trecut fără nici o discuție, la Consiliul Local Municipal, spiritele s-au încins iar discuțiile înaintea votului au durat zeci de minute.

Marți, pentru a parafa aderarea la această entitate care va permite Gloriei să spere la promovarea în eșalonul superior, au fost organizate ședințe extraordinare de Consiliu Local Municipal si de Consiliu Județean. La Consiliul Local Municipal, ședința a fost una cu discuții, în care s-au cerut explicații înainte de vot. 

Imagine

Consilierul municipal Irinel Cârstea de la USR Plus a fost cel care a deschis seria discuțiilor, cerând explicații despre ce se întâmplă cu palmaresul  echipei, odată preluată de noua asociație, dar și cu banii alocați clubului din bugetul municipiului, la începutul anului.

”Aş vrea să ştiu ce se întâmplă cu palmaresul echipei Gloria Buzău, ce se întâmplă cu bugetul de 3,5 milioane de euro alocat la şedinţele precedente. În altă ordine de idei, domnule primar, probabil că aţi citit în regulamentul de organizare al Federaţiei Române de Fotbal că echipele nou înfiinţate nu vor avea drept de vot în Liga 1, 2 , 3, ci vor merge direct în ultima categorie competiţională.  Trebuie să ţineţi cont că pot fi contestații, iar demersul dumneavoastră poate fi blocat din punct de vedere legal” a fost interesat consilierul USR..

Răspunsul a venit de la președintele clubului Gloria Buzău, Cristian Ceaușel, prezent și el în sala de ședințe pentru a răspunde la întrebările consilierilor locali. 

” Vorbim doar despre entitatea SCM Gloria Buzău care a fost înfiinţată în 2017, iar palmaresul pe secţiunea fotbal este reprezentat de la momentul înfiinţării de cele două promovări consecutive  din Liga a 4-a în Liga a 3-a  şi din Liga a 3-a în Liga a 2-a.  La momentul aprobării bugetului, bugetul pentru secţia fotbal a fost alocat doar pentru a termina competiţia în care am fost angrenaţi, în speţă până la 30.06.2021. Această entitate nu se înfiinţează acum. Ea a fost înfiinţată în 2016. Are din punct de vedere juridic toate documetele necesare funcţionării unui club sportiv. Deci, nu există niciun risc din partea Federaţiei Române de Fotbal de a fi contestată această entitate.” a spus Ceaușel. 

Imagine

Primarul Constantin Toma a spus că nu a fost identificată altă soluție în afara celei prezentate în ședința Consiliului Local de marți pentru ca Gloria să fie salvată, pentru că până acum nu au fost găsiți investitori români sau străini care să preia integral formația din Crâng, astfel că dacă nu ar fi intervenit Consiliul Județean și cel Municipal echipa s-ar fi desființat.

Imagine

”În statutul acestei asociaţii va fi deschidere pentru cooptarea oricărui investitor străin pentru a mări capitalul social. Trebuie să avem din punct de vedere juridic absolut toţi paşii făcuţi, astfel încât până pe 30.06.2021, Federaţia Română de Fotbal să ia act de demersul nostru şi să ne înscrie în Liga a 2-a în continuarea, cu posibilitatea  de a promova. Atât am găsit, atât facem în acest moment. Am avut discuţii şi în străinătate şi în ţară. Pentru moment este cea mai bună soluţie.” a spus Constantin Toma.

În final, proiectul  care prevedea aderarea municipiului Buzău la asociația care se va ocupa de soarta echipei de fotbal a Buzăului, continuatoarea SCM Gloria Buzău, a trecut cu 15 voturi pentru, 3 împotrivă și 4 abțineri, în timp ce Oana Gheorghiu nu a participat la vot.

La Consiliul Județean toți consilierii, indiferent de culoarea politică, au fost de accord ca instituția să se implice pentru ca echipa din Crâng să și continue parcursul în Liga a 2-a și a se bate pentru promovarea în Liga 1. 

Referitor la lotul de jucători, Cristian Ceaușel a spus că toate contractele actualilor jucători expiră la 30 iunie 2021, iar contractul antrenorului principal expiră pe 31 mai 2021. Noile contracte vor fi înregistrate pe noul club, după ce asocierea va fi parafată și în instanță. 


Sursa: Realitatea de Buzau