Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, a trimis miercuri o întrebare adresată miniștrului sînătății din acest mandat. Deputatul USR spune că a profitat de ocazie și a atras atenția guvernului asupra unor probleme presante din județul Buzău.

Deputatul Ungureanu a cerut din nou redeschiderea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat care este închis de 10 luni pentru pacienții non-Covid.

”Situația este dezastruoasă atât pentru sănătatea pacienților cu alte afecțiuni, dar și pentru medici care sunt în risc de deprofesionalizare pentru că nu au mai operat sau îngrijit pacienți de aproape un an. În acest moment, spitalul plătește în jur de 500 de angajați pentru doar 48 de pacienți în condițiile în care spitalul are o capacitate de 405 paturi. Planuri de realizare a unor fluxuri separate pentru pacienți au fost propuse de către manager-ul spitalului, dar DSP le-a respins. Îl rog pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu să redeschidă acest spital. Nu este niciun motiv pentru care trebuie ținut închis pentru pacienții non-Covid. De asemenea, îi solicit ca în paralel cu redeschiderea, spitalul să primească medici prin detașare/delegare” spune deputatul Emanuel Ungureanu.

Deputatul spune că la acest moment Spitalul Municipal Râmnicu Sărat are nevoie de un medic pediatru, un medic diabetolog, un medic neonatolog, un medic neurolog, medic ATI și medic infecționist.

Sursa: Realitatea de Buzau