Marți, În data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat activităţi de prevenire şi combatere a indisciplinei în trafic şi pentru creşterea siguranţei rutiere.

Poliţiştii Biroului Rutier Buzău, au organizat şi desfăşurat marți, în intervalul orar 09.00 – 17.00, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de prioritate, fie că titularii dreptului de trecere sunt pietonii aflaţi regulamentar în traversarea drumului, fie şoferii autovehiculelor ce rulează pe drumul prioritar.

Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea siguranţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale. Poliţiştii au reţinut alte 6 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere.

Totodată poliţiştii au consiliat 23 de pietoni cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere pentru a nu ajunge în postura de victime ale unor accidente de circulaţie.

Aparatele radar amplasate pe drumurile din judeţ au surprins 24 de şoferi care au încălcat limitele legale de viteză, iar 5 dintre aceştia au predat permisele de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 158 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 41 de ani din Botoşani, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Cioranca.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă (9), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (7), dar şi pentru alte abateri în trafic (42).

În total, poliţiştii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale cu o valoarea totală de peste 38.000 de lei şi au reţinut 11 permise de conducere.

Sursa: Realitatea de Buzau