Majorarea taxelor și impozitelor locale la nivelul municipiului Buzău, decisă marți, prin votul majoritar al consilierilor PSD, a născut o amplă dispută în plan politic. Reprezentanții în CLM Buzău ai Partidului Național Liberal și cei din USR-Plus, au votat împotrivă, cei de la USR-PLUS venind și cu un amendament care să împiedice majorarea.

Dincolo de disputele care au apărut, cei care vor suporta, din propriul buzunar această decizie luată prin votul majoritar al consilierilor locali municipali din PSD, sunt contribuabilii municipiului Buzău.

Proiectul privind majorarea taxelor și impozitelor locale a fost al patrulea pe ordinea de zi în ședința Consiliului Local de marți, 22 decembrie, și după câteva discuții provocate de reprezentantul USR-Plus, Irinel Cîrstea, a fost aprobat cu 15 voturi pentru, 6 voturi împotrivă și o abținere. 

Președintele de ședință, Ionuț Sorin Apostu a propus o majorare a impozitelor pe clădiri aflatr în stare de degradare în funcție de gradul de degradare a acestora, de la 100% pentru clădirile cu o stare de degradare de până în 20%, la 500 % pentru cele cu un grad de degradare de peste 80%, în urma unei analize a unei comisii de specialitate. Amendamentul a fost adoptat. 

Consilierul USRPLUS, Irinel Cîrstea a propus câteva amendamente, de diminuare a cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoanele juridice, scăderea cu 50% a taxei de funcționare pentru HORECA, reducerea cu 50% a taxei pentru terase în perioada 1 aprilie- 31 octombrie și reducerea cu 100% a taxei pentru terase în perioada 1 noiembrie – 31 martie. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVIDEO Guvernul Cîțu a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: „Vă doresc mult succes și multă energie! Acum, la treabă!”
Articolul următorPreședintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu a anunțat că va renunța la funcția de președinte executiv al PSD Buzău