Petre Daea, a semnat miercuri ordinul privind structura organizatorică a Băncii Naţionale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale. Director va fi Costel Vânătoru

Proiectul privind această bancă datează din anul 2017 şi va consta în înfiinţarea la Buzău, printr-o investiţie de 6 milioane de euro, a unui centru în care să fie stocate toate soiurile de legume, plante medicinale şi aromatice, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Noua unitate va fi subordonată Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi va funcţiona sub coordonarea specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. În momentul de faţă, în România există o singură bancă de gene, la Suceava.

În prezent, la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău sunt depozitate peste 10.000 de soiuri de legume şi plante medicinale. Dintre acestea, 3.000 sunt ardei şi roşii care au dispărut din pieţe.

Cercetătorii buzoieni au recuperat seminţele şi pot fi plantate din nou, însă au nevoie de condiţii speciale de creştere dar mai ales de o bancă de gene. Noua unitate va funcţiona sub coordonarea specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, ai cărei cercetători au deja rezultate deosebite şi în aclimatizarea unor specii de plante exotice, folosite în indus

Articolul precedentDoi buzoieni, morți în urma unui accident cumplit în Hunedoara
Articolul următorBeat și fără permis, la volanul unei mașini cu numere false