Au început controalele la fermele de porci din județ, pentru depistarea pestei porcine africane

La Buzău, Direcţia Sanitar-Veterinară a luat toate  măsurile pentru a combate raspandirea pestei din judetele invecinate. După ce au închis toate targurile de animale, inspectorii veterinari au început controalele în fermele de porci din judeţ.

Medicii sanitar-veterinari le recomandă în continuare cetăţenilor să nu meargă în localităţile cu focare, pentru ca virusul să nu ajungă în judeţul Buzău. Omul poate transmite  foarte uşor virusul, chiar dacă el nu se îmbolnăveşte.

Deşi simptomele debutului pestei porcine africane sunt greu detectabile, fermierii pot observa cu uşurinţă o serie de semne care indică îmbolnăvirea.

Un semnal de alarmă ar trebui sa fie orice deces inexplicabil în exploataţiile de porci. Ingrijorare ar trebui sa existe si daca animalele au febră de 40-42 de grade.

Veterinarii le recomandă crescătorilor de animale să–şi ia toate măsurile de siguranţă pentru că răspândirea pestei porcine în fermele lor i-ar putea duce la faliment. În momentul de faţă, în ţară au fost depistate peste 500 de focare, în  opt judeţe.

Consumul de carne de porc infestată cu pestă nu este periculos pentru sănătatea omului.

Articolul precedentLa Sala Sporturilor, ca în NBA. Suprafață nouă de joc, dupa 36 de ani
Articolul următorAu venit, au văzut, au plecat. Reprezentanții CNAIR au evitat să ofere un termen limită, pentru repararea porțiunii surpate, de pe DN10