Posturile de director al Caselor Județene de Asigurări de Sănătate din toată țara au fost scoase la concurs de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

CNAS organizează concurs în vederea numirii unor directori cu acte în regulă la vârful instituțiilor care în prezent sunt conduse de șefi numiți cu delegație. Cei interesați de aceste posturi trebuie să își depună dosarele de înscriere până la data de 20 aprilie, orele 17.00. Pe 23 aprile vor fi afișate rezultatele selecției dosarelor de concurs pe baza condițiilor de participare la concurs.

Pe data de 6 mai, la ora 10.00, este programată proba scrisă, care se va desfășura în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. În cel mult 4 zile, candidații care vor trece de proba scrisă vor susține un interviu, la sediul CNAS. 

Informațiile complete  referitoare la modul de organizare a concursului, criteriile de selecție a candidaților și bibliografia de concurs sunt publicate pe site-ul CNAS, la adresa: http://www.cnas.ro/page/posturi-vacante-i-concursuri.html

„Pentru ca reglementările stabilite la nivel național să producă efectele scontate pe întreg teritoriul țării este nevoie de un management performant la nivelul tuturor caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS. Gestionarea eficientă a fondurilor repartizate și aplicarea corectă și unitară a măsurilor reglementate la nivel național sunt principalele modalități prin care putem  asigura un acces mai bun al pacienților la serviciile de care aceștia au nevoie în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Sper că acest concurs va atrage candidaturi puternice la toate casele de asigurări de sănătate”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate până la data de 19.05.2021.