Vineri şi sâmbătă USR are programat scrutinul intern pentru conducere organizaţiei municipale Buzău. Pnteru funcția de președinte s-au înscris doi candidați, Denisa Coban (PLUS) şi actualul interimar al USR, Laurenţiu Belizan. La aceste alegeri interne sunt așteptați aproximativ 500 de membri cu drept de vot.

Alegerile vor debuta vineri, de la ora 14,00, şi se vor desfăşura până seara, la orele 20,00. Sâmbătă, scrutinul se va desfăşura de la ora 10,00 până la 20,00. Votul va fi unul clasic, cu prezenţă fizică în unica secţie de votare amenajată în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

Voturile exprimate se vor introduce într-o urnă sub monitorizarea unei Comisii Electorale, iar rezultatele vor fi validate sâmbătă seara după numărarea voturilor şi semnarea procesului verbal. În urma alegerilor din aceste zile, USR-iștii din municipiul Buzău vor alege preşedintele organizaţiei municipale, Biroul Politic Municipal, delegaţii pentru Adunarea Generală de Alegeri pentru filiala judeţeană precum şi Comisia de Cenzori, respectiv cea de Arbitraj.

Adunarea Generală de Alegeri pentru organizaţia municipală a USR Buzău are două mize principale: stabilirea prin vot a preşedintelui celei mai importante filiale din judeţ după fuziunea cu PLUS, dar şi componenţa echipei de delegaţi pentru alegerile de la judeţ. 

Sursa: Realitatea de Buzau