Consiliul Județean Buzău și Consiliul Local al Municipiului Buzău și-au aprobat astăzi, 17 iunie 2021, în ședințe extraordinare, reprezentanții în Adunarea Generală a Acționarilor a AS FC Buzău, respectiv în Consiliul Director al noului club căruia SCM Gloria Buzău îi va cesiona dreptul de a evolua în Liga a 2-a.

SCM Gloria Buzău, echipa care a activat în ultimele două sezoane ale Ligii a 2-a, își va cesiona, cu acordul FRF, dreptul de participare în noul campionat al eșalonului secund, ediția 2021/2022, nou-înființatei FC Buzău. Echipă care se vrea de drept privat, deci să aibă drept de promovare în Liga 1, însă care are ca factor de decizie două instituții publice care dețin împreună 80%.

Consiliul Local Municipal Buzău va fi reprezentat în AGA de Ștefăniță Oprea (șef Serviciu Administrativ), iar în Consiliul Director de Cristian Ceaușel (director executiv al Direcției Economice) și Eduard Pistol (secretarul general al municipiului Buzău). Proiectul a fost votat cu 17 voturi pentru 4 abțineri.

Consiliul Județean va fi reprezentat în AGA de Laurențiu Gavrilă (secretarul general al județului Buzău), iar în Consiliul Director de Dragoș Cefălan (șef Birou Audit Public Intern) și Gheorghe Guiu (fost președinte, actual vicepreședinte al clubului Metalul Buzău și fost membru al Asociației Județene de Fotbal). 

Proiectele de joi au fost votate în ședința CLM cu 17 voturi pentru 4 abțineri iar în ședința de CJ cu 18 voturi pentru și 4 abțineri. Atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean cei care s-au abținut au fost consilierii de la PNL.

În AGA va fi și Cristian Lupu, din postura de membru fondator al AS FC Buzău. Acesta era șeful secției de fotbal a SCM Gloria Buzău.

Pentru postul de antrenor favorit este Cristian Pustai, care la finalul acestei luni își încheie contractul cu Dunărea Călărași, echipă pe care a dus-o la barajul de promovare în Liga 1, însă pe care le-a pierdut în fața celor de la FC Voluntari.

CJ Buzău, vom aloca un buget anual de 400.000 € pentru FC Buzău. Aste înseamnă, cu ce pun Primăria Buzău și investitorul privat, plus ce se mai strânge la club, un buget de aproape 1,2 mil. €. Un buget bun, care va permite Gloriei să atace promovarea. Obiectivul este promovarea în 2-3 ani.

Sursa: Realitatea de Buzau