Clădirea în care a funcționat Bazarul intră în reabilitare, pentru a fi transformată în sediu secundar al Primăriei

Fosta clădire a Bazarului din centrul Buzăului va fi amenajată și compartimentată pentru a deveni al doilea sediul al Primăriei Buzău. Lucrările ar urma să înceapă anul acesta și vor dura până anul viitor. În clădirea din capătul străzii Cuza Vodă vor fi mutate mai multe compartimente ale Primăriei.

Direcția Economică este unul dintre compartimentele Primăriei care își va muta activitatea în fosta clădire a Bazarului. Edilul Constantin Toma a anunțat că angajații Direcției își vor avea birourile în partea dreaptă a fostului complex comercial, în zona în care se aflau, tarabele.

Serviciul Arhivă Va fi și el mutat în noul sediu, odată cu alți funcționari delegați să desfășoare activități de relații cu publicul, dar și alte servicii specifice. După estimările șefilor din Palatul Comunal, lucrările la fosta clădire a Bazarului vor începe în câteva luni, timp în care se va desfășura procedura de licitație.

Demersurile pentru începerea lucrărilor la Bazar au fost întârziate de obținerea avizelor, în special a celui de la Cultură, având în vedere că este o clădire- monument istoric. Edilii și-au propus să modifice o parte a clădirii, ceea ce a dus la nevoia unei noi aprobări a consilierilor locali, deoarece s-au modificat și indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Comercianții au fost evacuați din Bazar în primăvara acestui an, după ce Primăria a anunțat că își dorește clădirea pentru a o transforma în sediu administrativ. Palatul Comunal este supraaglomerat, iar lucrul cu publicul se desfășoară îngreunat.

Articolul precedentSe înmulțesc furturile de lemne. Două camioane pline, confiscate de jandarmi
Articolul următorCetățeni libanezi, prinși la braconaj de polițiștii buzoieni