Guvernul României a aprobat Hotărârea privind alocarea a 377.213.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unităţi administrativ-teritoriale din 24 de județe, afectate de calamitățile naturale din luna iunie a acestui an. Printre județele care vor primi bani este și județul Buzău, care are alocată suma de 14.183 mii lei, pentru CJ buzău și 25 de comune. 

Astfel, vor fi repartizate fonduriîn vederea refacerii unor utilități, obiective sociale, apărări de maluri, drumuri județene, poduri/podețe/punți pietonale, străzi/drumuri comunale/drumuri sătești/ulițe.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţia Prefectului unde au avut loc inundaţii, alunecări  de teren și unde au fost afectate infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, a drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și a punților pietonale.

Consiliul Județean Buzău va primi suma de 5478 mii de lei pentru 4 sectoare de drumuri județene. De asemenea, vor mai primi bani de la Guvern primăriile Bisoaca, Berca, Beceni, Blăjani, Bozioru, Buda, Calvini, Cănești, Chiojdu, Cătina, Cernătești, Colți, Gura Teghii, Lopătari, Măgura, Odăile, Pardoși, Pănătău, Sărulești, Scorțoasa, Siriu, Tisău, Unguriu, Vintilă Vodă și Valea Salciei. 

Sursa: Realitatea de Buzau