Consilierii județeni buzoieni au aprobat în ședința de joi, 17 decembrie, un proiect privind documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea și extinderea Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Buzău. Valoarea totală a proiectului este de 23.810.392 de lei.

Structurile instituționale și financiare cu responsabilități în protejarea sănătății din Județul Buzău, Consiliul Ju­dețean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău, continuă prin acest proiect un demers început din anul 2013. Clădirea ambulatoriului a fost construită în jurul anului 1975 și are regim de înălțime S+P+2E. La etajul 2 al clădirii funcționează blocul operator. Pentru atingerea exigențelor din sănătate se impune remodelarea blocului operator în sensul obținerii necesarului de spațiu astfel încât să se obțină circuitele impuse de legislația în vigoare. În anul 2013 a fost elaborată o expertiză tehnică prin care clădirea a fost încadrată în clasa de risc seismic Rsll, iar în cursul anului 2016 a fost elaborat proiectul tehnic pentru consolidarea ambulatoriului și extinderea și modernizarea blocului operator. Din luna august 2018 până în luna martie 2019 (la rezilierea contractului de executie) au fost executate lucrările aferente extinderii blocului operator de la etajul doi (contraforți b.a, extinderea plăcii de beton peste etajul 1, pasarela, confecția metalică aferentă acestei extinderi, confecția metalică pentru lift, structura pentru spațiul tehnic de la parter). Pentru punerea în practică a soluției tehnice din expertiza tehnică, se impunea eliberarea ambulatoriului în totalitate, soluție imposibilă practic, astfel încât s-a impus elaborarea unei noi expertize prin care să se recomande o soluție de consolidare care să poată fi pusă în practică, fără afectarea activității ambulatoriului”, se menționează în expunerea de motive la Hotărârea Consiliului Județean.

Documentația aprobată se referă la lucrările care urmează să fie efectuate în continuarea celor sistate în cursul anului trecut. Elaborarea unei noi expertize a fost necesară pentru identificarea unei soluții tehnice  care să evite afectarea activității ambulatoriului. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDoar 13 comune din județul Buzău primesc bani din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului
Articolul următorBilanț coronavirus 18 decembrie: 5.340 de cazuri noi, 188 decese, 1.270 pacienți în ATI