Un buzoian în vârstă de 24 de ani a primit 5 ani de închisoare cu executare după ce, alături de un prieten, a snopit în bătaie un om al străzii

Un buzoian în vârstă de 24 de ani a primit 5 ani de închisoare cu executare după ce, alături de un prieten, a snopit în bătaie un om al străzii. Fapta s-a petrecut în primăvara acestui an, în municipiul Brașov. Tânărul nu a mai ieșit din arest de pe data de 31 martie, fapta sa fiind considerată una deosebit de gravă.

La sfârşitul lunii martie, doi tineri băteau cu bestialitate un bătrân în pasajul din capătul Bulevardului Victoriei din Braşov. După cum au declarat ulterior poliţiştii şi medicii, cazul nu a fost cel mai grav, însă a stârnit emoţii puternice ca urmare a faptului că întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de filmat. Ca urmare a difuzării imaginilor de către toate televiziunile, mai multe organizaţii şi persoane fizice s-au mobilizat şi l-au ajutat pe bătrânelul care a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare în urma agresiunii celor doi tineri.

La finalul procesului în prima instanţă, Tribunalul Braşov a decis că „Ceplinsche Adrian (…) urmează a executa pedeapsa de 6 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al 1 lit. a, b şi h Cp (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme)”.

De asemenea, instanţa „condamnă inculpatul Mircea Mihai Constantin la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al 1 lit. a, b Cod penal”.

Pe lângă pedepsele privative de libertate, cei doi tineri vor fi puşi şi la plată. Ei trebuie să plătească daune morale victimei şi să suporte cheltuielile de spitalizare şi tratament. „În baza art. 397 Cpp, art. 1382 Cod civil dispune obligarea inculpaţilor, în solidar, la plata către partea civilă Spitalul Judeţean Braşov a sumei de 10.584 lei (…) Respinge restul pretenţiilor formulate de partea civilă Dumitru Neculai. (…) Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se precizează pe site-ul portal.just.ro.

 

Articolul precedentLiniile Transbus se extind către Țintești și Smeeni
Articolul următorDouă licee și două școli din municipiul Buzău se vor comasa