Robeasca, Moșești, Ghergheasa, Bălăceanu și Amara, monitorizate, în urma prezenței PPA la Galbenu, în Brăila

DSVSA informează că prezența virusului Pestei Porcine Africane la porcii domesticii dintr-o gospodărie individuală situată în comuna Galbenu din județul Brăila a fost confirmată.

În zona de supraveghere a focarului sunt incluse și localități din județul Buzău, respectiv: Robeasca, Moșești, Ghergheasa, Bălăceanu și Amara .

DSVSA Buzău a notificat Centru Local de Combatere a Bolilor, Unitățile administrativ teritoriale și Circumscripțiile Sanitare Veterinare teritoriale cu privire la măsurile ce sunt aplicate în zona de supraveghere a focarelor de pestă porcină africană. Printre acestea se numără:

-recensământul al tuturor exploatațiilor porcine.

– circulația și transportul porcilor pe drumurile publice sau private, excluzând, dacă este necesar, drumurile de deservire a exploatațiilor, sunt interzise, cu excepția aprobării de către autoritățile competente. Această interdicție nu se aplică la tranzitul de porci pe cale rutieră sau feroviară, fără descărcare sau oprire, nici la porcii pentru sacrificare care provin din afara zonei de supraveghere și se îndreaptă spre un abator situat în respectiva zonă în vederea unei sacrificări imediate.

– camioanele și celelalte vehicule și echipamente utilizate pentru transportul porcilor sau al altor animale sau al unor materiale susceptibile de a fi contaminate (precum carcasele, furajele, gunoiul de grajd, tulbureala etc.) sunt curățate, dezinfectate, dacă este necesar, dezinsectizate și tratate cât mai repede după contaminare. Nici un camion sau vehicul care a fost utilizat la transportul porcilor nu poate părăsi zona fără a fi curățat și dezinfectat.

Articolul precedentFost fundaș la AC Milan, căsătorit cu o buzoiancă
Articolul următorÎncă un focar de pestă amenință județul Buzău. Confirmarea a venit pentru o comună de lângă Rușețu