Fonduri limitate pentru subvențiile de la stat care vizează încadrarea în piața muncii a șomerilor

Majorată de la 900 la 2.250 de lei, subvenția pentru încadrarea șomerilor absolvenți sau peste 45 de ani nu va ajunge pentru toți angajatorii. Asta pentru că fondurile alocate la Buzău nu pot acoperi cererea record din partea firmelor din județ. Autoritățile anunță că se va merge pe principiul primul sosit, primul servit.

Agenția de Ocupare a Forței de Muncă Buzău dispune de o finanțare de peste 4 milioane de euro, pentru societățile care angajează șomeri proaspăt absolvenți sau persoane peste 45 de ani aflate în evidențele AJOFM. Chiar și așa, suma nu este suficientă pentru a acoperi cererea. Nici în prima parte a anului nu au putut fi onorate toate solicitările, atunci când subvenția era de doar 900 de lei/lunar.

După ce s-a primit finanțarea, concomitent cu majorarea subvenției de la 900 la 2.250 de lei, reprezentanții A.J.O.F.M. au luat legătura cu angajatorii cărora nu le-au fost onorate cererile.

Între timp, au sosit și alte sute de solicitări pentru acordarea sprijinului de 500 de euro/lunar. Atenție! Pentru angajații care au beneficiat deja de ajutor financiar prin A.J.O.F.M., nu se poate aloca subvenție.

Subvenția de 2.250 de lei se primește lunar, timp de un an, condiția fiind ca angajatul să nu fie dat afară timp de 18 luni.

Articolul precedentÎncă un focar de pestă amenință județul Buzău. Confirmarea a venit pentru o comună de lângă Rușețu
Articolul următorPorți deschise și depuneri de flori, cu ocazia Zilei Pompierilor