CEC Bank, instituție controlată de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, se pregătește să intre pe piața asigurărilor generale, se arată într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Ministerul Finanțelor Publice.

MFP a precizat, pentru Bugetul.ro, că a acordat mandat CEC BANK, pentru a înființa o companie în sectorul asigurărilor generale – sector care cuprinde și piața asigurărilor auto.

Potrivit MFP, „CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare”.

„Ministerul Finanțelor, în calitatea sa de acționar (în numele statului) al CEC Bank SA a acordat mandat Băncii în vederea realizării demersurilor necesare pentru înfiinţarea de către CEC Bank SA a unei societăţi în sectorul asigurărilor generale, cu respectarea prevederilor legale.

Mandatul acordat a avut în vedere interesul CEC Bank SA de a a-și extinde activitatea pe piața asigurărilor, ținând cont de oportunitatea unei astfel de inițiative, menite să diversifice baza de venituri prin extinderea activității CEC Bank pe segmente financiare adiacente, pe modelul practicat de alți competitori din sistem, în vederea diversificării portofoliului de produse și servicii ce pot fi oferite clienților prin dezvoltarea de noi activități în domeniul asigurărilor.

În acest stadiu, CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Ministerul Finanțelor Publice.

Articolul precedentVoința Limpeziș s-a reunit sâmbătă, 21 ianuarie, și a demarat pregătirile pentru tentativa de a se salva de la retrogradare
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET