Buzoienii au posibilitatea de a se alătura cadrelor medicale de la Spitalul Județean, în campania de donare intitulată „Numai împreună putem salva !Arată că îți pasă, donează !”

Eventualii donatori se pot prezenta la Secția de Urologie din incinta celei mai mari unități spitalicești din județ, marți și miercuri, începînd cu ora 8. Pentru a fi eligibili, voluntarii trebuie să aibă între 18 și 60 de ani, să nu fi suferit vreo intervenție chirurgicală în ultima jumătate de an și să nu fi consumat băuturi alcoolice în ultimele 24 de ore. Profilul donatorului exclude boli precum sifilis, TBC, malarie, epilepsie, diabet zaharat sau ulcer, afecțiuni cardiace sau boli de piele.

Cei care se vor prezenta pentru a dona sînge vor fi supuși unui trial medical de rutina, în urma căruia cadrele medicale vor decide dacă voluntarul este apt sau nu.

Donatorii vor putea beneficia de un set complex de analize gratuite dar și de bonuri de masă în valoare de aproape 70 de lei. Nu în ultimul rînd,  beneficiază de o zi liberă, în cazul celor încadrați în piața muncii cu forme legale.

Articolul precedentProfesor buzoian blamat pentru participarea la mitingul PSD
Articolul următorTârgul Drăgaica, sub lupa inspectorilor OPC