Marina Baboi a alergat, în week-end, în primul Grand Prix atletic al sezonului indoor, concurs găzduit de Sala „Lia Manoliu” din Capitală. Un concurs cu multe restricţii, care a reunit la start participanţi la trei competiţii diferite: Cupa Romanian Masters, Campionatele municipale şi Grand Prix-ul seniorilor, tineretului U23 şi juniorilor mari U20.

Marina Baboi, sportivă pregătită la SCM Gloria Buzău de profesoara Doina Voinea, a luat startul în proba de 60 m plat, la categoriile de vârstă tineret U23 şi seniori, reuşind să domine atât calificările, cât şi finala, clasându-se pe primul loc la ambele categorii de vârstă. Marina s-a impus în faţa Mariei Mihalache (Olimpia Bucureşti) şi a Anei Maria Nesteriuc (CSA Steaua Bucureşti), clasate în această ordine pe celelalte trepte ale podiumului. Timpul pe care sprintera buzoiană l-a realizat în finală, 7,43 secunde, este la doar 3 sutimi de secundă de baremul de calificare la Campionatele Europene de atletism indoor, competiţie programată la începutul lunii martie la Torun, în Polonia.

Pentru Marina Baboi urmează finala Campionatului Naţional de seniori şi tineret U23, îin perioada 5-6 februarie, concurs organizat, de asemenea, în Sala “Lia Manoliu” din Bucureşti şi în care va lua startul în proba ei favorită, 60 metri plat. 

Imagine

În același concurs, Igarashi Gen, legitimat la LPS Buzău/ SCM Gloria Buzău, s-a clasat pe primul loc la 60 m plat juniori U18. Paul Claudiu Burlacu s-a clasat pe locul 2 la aruncarea greutății, juniori U20, urmat de colegul său de la CSM Buzău, Robert Marian Cristian. În aceeași probă, dar la juniori U18, George Bira s-a clasat pe locul 2, iar Georgian Chircă pe locul 3, ambii de la CSM Buzău. 

Sursa: Realitatea de Buzau