Un buzoian de 22 de ani care a avut COVID-19 la începutul lunii noiembrie 2020, a primit vestea că are din nou virusul. La cinci luni de la primul diagnostic, el a început să se simtă rău şi a mers să se testeze la un laborator privat.

Rezultatul a venit pe 11 martie 2021 arată că tânărul este, din nou, infectat cu SARS-CoV-2. Buzoianul este în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică Buzău urmează să facă o anchetă epidemiologică în cazul său.

Aproape 35.000 de buzoieni deja s-au imunizat împotriva noului coronavirus, iar cererea este în continuă creştere. O arată cifrele privind programările, în timp real, de pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, unde Buzăul apare în zona galbenă, adică mai are disponibile mai puţin de 500 de locuri pentru vaccinarea anti-Covid.

Buzoienii se mai pot programa doar într-un singur centru din municipiul Buzău unde, în prezent, imunizarea se face cu serul AstraZeneca.  Este vorba despre centrul amenajat în clădirea de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Acolo, astăzi dimineață, potrivit situaţiei prezentate pe platforma de programări, mai erau disponibile 487 de locuri.

Sursa: Realitatea de Buzau