Campania de vaccinare anti COVID este în plină desfășurare la Buzău. De luni, 4 ianuarie, sunt vaccinate cadrele medicale care au fost de acord cu imunizarea, urmând ca, în curând, să se treacă la cea de-a doua etapă, în care vor fi vaccinate persoanelor din grupele de risc dar și a profesorilor, polițiștilor, angajaților IGSU sau a jandarmilor. Cea de- a treia etapă, care prevede vaccinarea populației care nu lucrează în sistemul medical și nici în domenii esențiale, ar urma să înceapă în luna aprilie.

La Buzău, după o primă zi în care s-au vaccinat circa 100 de cadre medicale, marți, numărul persoanelor vaccinate a fost mult mai mare. La Spitalul Județean de Urgență Buzău s-au vaccinat încă 50 de persoane, la Secția Ojasca a Spitalului Săpoca alte 60, iar la Spitalul Râmnicu Sărat s-au imunizat alte 55 de cadre medicale., iar la Spitalul Nehoiu au fost 35 de vaccinări, și la Spitalul Smeeni a avut 20 de angajați care au cerut să li se administreze serul anti Covid-19.

În timp ce vaccinarea cadrelor medicale este în plină desfășurare, încep pregătirile pentru următoarele etape ale campaniei de imunizare. Autoritățile centrale au anunțat că debutul următoarei etape ar putea fi pe 15 ianuarie.

Marți, Instituția Prefectului Buzău a organizat o ședință alături de conducerea Direcției de Sănătate Publică și de primarii comunelor în care se vor amenaja centre de vaccinare anti-COVID. 

”Discuția a avut ca temă principală stadiul de amenajare a spațiilor care vor fi folosite drept centre de vaccinare și problemele pe care le-au întâmpinat în organizarea acestora. La finalul ședinței, s-a stabilit ca DSP să desemneze o echipă din cadrul instituției, care, în următoarele două zile, să meargă în toate centrele comunitare de vaccinare pentru a verifica stadiul de amenajare, de condițiile igienico-sanitare și să ofere indicații administratorilor spațiilor. Concluziile verificărilor vor fi cuprinse într-un raport ce va fi înaintat și Instituției Prefectului. De asemenea, în cadrul videoconferinței de astăzi condusă de premierul României și de ministrul Afacerilor Interne, reprezentanții Instituției Prefectului au primit informații conform cărora, în ședința de Guvern programată pentru mâine, 6 ianuarie, va fi adoptată o ordonanță de urgență privind alocarea de fonduri pentru amenajarea centrelor de vaccinare anti-Covid și se vor stabili remunerații pentru cadrele medicale implicate în activitatea de vaccinare, informații care au fost transmise și către primari” menționează Instituția Prefectului Județului Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau