Stadionul de atletism din municipiul Buzău, schimbat la față recent în urma unor lucrări de modernizare, va putea găzdui competiții naționale de mare anvergură. Stadionul buzoian a fost omologat la nivel internațional, alăturându-se astfel celorlalte 8 piste din țară certificate de Federația Internațională de Atletism. Obiectivul din Buzău, cu dotările de care dispune în prezent, a fost inclus în categoria a 5-a.

”A fost o procedură de durată, dar iată că ne mândrim că suntem printre cele 8 mari orașe din România cu un stadion de atletism omologat la nivel internațional. Mai mult, suntem în licitație cu investiția privind amenajarea unei nocturne moderne, ceea ce va fi un avantaj pentru toți iubitorii de mișcare în aer liber dar și pentru organizarea unor competiții de anvergură!” a scris pe pagina sa de facebook Ionuț-Sorin Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Lucrările de modernizare a stadionului de atletism din Buzău s-au desfășurat pe parcursul anului 2020 și au presupus o investiție de circa 8 milioane lei.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau