Municipiul Buzău a fost nominalizat, alături de capitala Franţei, Paris, la premiul pentru cel mai bun brand de oraş din Europa în cadrul Galei ”Transform Awards” organizată de publicaţia ”Transform Magazine”. Municipiul Buzău a fost înscris în competiţia europeană cu logo-ul ”Buzău Oraş deschis”, realizat în anul 2018 de către un artist grafic din Iaşi care a câştigat concursul lansat de municipalitate.

Municipiul Buzău are cel mai bun brand de oraș din Europa, iar titlul a fost confirmat de juriul internațional „Transform Awards Europe”, singurul eveniment care recompensează şi celebrează excelenţă în dezvoltarea şi transformarea brandurilor. Premiul este cu atât mai valoros cu cât, municipiul Buzău a concurat la categoria „cel mai bun brand de localitate sau de ţară” alături de Paris.

Din 2018, Buzău are logo și un brand de oraș, iar de aseară a devenit municipiul european cu cel mai bun brand. ”Buzăul – oraș deschis” a fost propunerea lui Adrian Mironescu, un tânăr din Iași, pasionat de acest domeniu. Brandul propus de tânărul ieșean a prezentat o viziune pe care autoritățile municipiului au agreat-o și au selectat-o dintr-un total de 24 de oferte. Alegerea s-a dovedit a fi una câștigătoare pentru că asera, în cadrul competiției „Transform Awards Europe”, la gala care a avut loc la Londra, Buzăul a primit titlul de ”Cel mai bun brand de oraș din Europa”, invingând Parisul.

Sursa: Realitatea de Buzau