Patronii magazinelor de instalații își freacă mâinile în urmă numărului masiv de debransari

Necazul unui om e bucuria altuia. În timp ce RAM Buzău continuă să rămână fără abonați din cauza blocajului în care a aruncat-o Ecogen, firmele de centrale termice și instalatorii își freacă mâinile de bucurie. Sătui să mai spere la o minune, locatarii racordați la RAM se debranșează pe capete și își montează centrale de apartament.

Luna trecută, caloriferele alimentate de RAM cu agent termic furnizat de Ecogen s-au răcit. Din cauza unui moment de blocaj în care au ajuns cele două societăți, aproape 10.000 de apartamente și toate școlile și grădinițele din municipiu au rămas fără căldură. Speriați că iarna i-ar putea găsi în frig, buzoienii au început să se debranșeze și își cumpără centrale.

Solicitanții subvenției vor trebui să depună un dosar la Direcția de Asistență Socială a municipiului. Deocamdată, edilii lucrează la elaborarea unui ghid care va fi distribuit în oraș, pentru informarea beneficiarilor.

Chiar dacă locatarii nu vor primi direct banii în mână, ci li se vor deconta cheltuielile de achiziție și montaj aLE centralei, buzoienii au început deja să își cumpere cele necesare. Deși a venit căldura, firmele de instalații continuă să facă programări pentru montarea de centrale.

Potrivit directorului RAM Buzău, Aurel Gubandru, până la 1 noiembrie ar urma să se debranșeze în jur de 4000 de abonați. Tendința este în creștere pe măsură ce se apropie sezonul cald, atunci când mulți își renovează locuințele și, forțați de împrejurări, renunță și la țevile de căldură ale RAM.

Mulți dintre buzoienii care s-au debranșat de la sistemul centralizat de încălzire și-au montat pe cont propriu centrale. Deși, Primăria oferă sprijin financiar celor care renunță la serviciile RAM, puțini și-au depus dosarele pentru a beneficia de ajutor.

Articolul precedentDin nou percheziții la Buzău la persoane bănuite de proxenetism
Articolul următorÎncă sunt căutate părți componente ale avionului prăbușit la Nehoiu