Polițiștii din Glodeanu Sărat atrag atenția oamenilor să nu pice în plasa escrocilor care aplică deja cunoscuta metodă a „accidentului”, prin care victimele sunt înștiințate că un membru al familiei a fost implicat într-un accident rutier și are nevoie de sume importante de bani.

Aceasta după ce mai mulți bătrâni din Glodeanu Sărat au fost ținta unor astfel de apeluri înșelătoare, însă aceștia nu au căzut în capcană, ci au anunțat polițiștii, care au oprit infracțiunea la timp.

Polițiștii lansează, astfel, un apel către populație, să nu se lase pradă înșelătoriilor de acest tip, cu toate că hoții dau dovadă de creativitate, iar apelurile pot suna destul de realist, pentru a declanșa răspunsul emoțional al victimelor. 

„Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că reprezintă rudele <implicate în accidentul rutier>. Verificați dacă situația de urgență este reală, sunând ruda până răspunde. Câteva minute în plus nu pun pe nimeni in pericol.

Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat etc.), decât după ce solicitaţi prezentarea actului de identitate şi a legitimaţiei de serviciu.

Nu oferiţi date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiaţi, dacă sunteţi abordaţi direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câştiguri sau de către indivizi care susţin că sunt reprezentanţi ai unor companii de telefonie, cablu sau bănci;

În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi susţin că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;

Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!”, transmit polițiștii oamenilor, pentru a evita situațiile înșelătoare” sunt mesajele adresate de polițiști pentru a evita astfel de înșelăciuni.

Sursa: Realitatea de Buzau