Ieri, 9 august, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, un tânăr din Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie-august a.c., tânărul ar fi pătruns prin efracţie şi ar fi sustras bani şi alte bunuri dintr-o locuinţă din municipiul Buzău, în valoare totală de 32.000 de lei. De asemenea, ar fi încercat să sustragă bunuri din alte două locuinţe, provocând pagube estimate la 5000 de lei. Faptele au fost sesizate poliţiei de către părţile vătămate, două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 32 şi 68 de ani, toţi din municipiul Buzău.

Pe numele tânărului a fost emis mandat de aducere, iar poliţiştii de investigaţii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, l-au depistat în aeroportul din Iaşi, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României. Ieşeanul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentÎntîlnire organizată de Ministerul Educației și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului cu reprezentanți ai Uniuniunii Naționale a Patronatului Român
Articolul următorPolițiștii, în dialog cu buzoienii despre efectele negative ale susbtanțelor interzise