La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, 1.029.189.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli necesare pentru desfășurarea în bune condiții a activității acestor autorități.

Totodată, autoritățile publice locale au cerut fondurile pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune primesc 1.029.189.000 de lei în total.

La o săptămână după ce a primit 5 milioane de lei pentru subvenția la căldură, municipiul Buzău beneficiază de o nouă sumă de 5 milioane lei. De data aceasta, banii vor fi folosiți, în cea mai mare parte, pentru acoperirea subvenției la Trans Bus. Consiliul Județean Buzău beneficiază de 4 milioane lei.

O sumă importantă revine și municipiului Râmnicu Sărat-2,8 milioane lei. Orașele Nehoiu, Pogoanele și Pătârlagele primesc câte 1 milion de lei, la fel și comuna Glodeanu Siliștea. Celelalte comune din județ au alocări de 250 000 lei sau 300 000 lei. În schimb, primăria Lopătari, condusă de un primar USR nu a primit niciun leu. Nici primăria Ziduri, condusă de primarul Pro România nu a fost luat în considerare de Guvern. 

Sursa: Realitatea de Buzau