Banca de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice este tot mai aproape de a deveni în proiect real.
Autoriățile buzoiene au identificat o suprafață de teren pe care să fie amenajată banca de gene pe terenul unde funcționează în prezent societatea Urbis Serv. Proiectul privind înființarea băncii națioanle de gene ar urma să fie dezbătut și votat în regim de urgență în Senat, a anuntat primarul ConstantinToma.
Deja, s-a aprobat în biroul lor la nivelul Senatului ca legea privind înfiinţarea Băncii Naţionale de Gene pentru Agricultură să treacă în regim de urgenţă prin Parlament. Sediul acestei bănci de gene sper să fie în Parcul Crîng, unde este sediul Urbis Serv acum. Este un loc extraordinar, are 1,2 hectare de teren pretabil pentru aşa ceva. Este un lucru extraordinar pentru că nu poţi s-o aşezi oriunde”, a spus Toma.
Ideea înființării unei bănci de gene pentru legumicultură a apărut în urmă cu mai bine de un an când Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură de la Buzău a propus modul concret de realizare. Numai că Academia de Științe Agricole din România, forul tutelar al stațiunii de la Buzău, refuză să pună la dispoziție un teren agricol pe care să se facă cercetare. În aceste condiții, soluția a venit de la Primăria Buzău care a identificat o suprafață de teren pe care să fie amenajată banca respectivă.
Articolul precedentPesta porcină, adusă la Puiești de cîțiva angajați brăileni
Articolul următorInconștiență periculoasă. A vrut să scoată carne de porc din focarul de la Puiești