Reprezentanții CNAIR au oferit un termen limită ambiguu, cu privire la alocarea de fonduri, pentru reparația porțiunii surpate, de pe DN10

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ovidiu Marcel Sîrbu, directorul Direcţiei de Mentenanţă Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Florea Dascălu şi directorul general adjunct al Direcţiei Generale Exploatare Infrastructură Rutieră din CNAIR Cristian Andrei au inspectat, joi, alunecarea de teren produsă în luna martie pe DN 10, care a făcut impracticabil un sens de mers al drumului care leagă Buzăul de Braşov.

Chiar dacă Sucursala Drumuri Naţionale Buzău a făcut o estimare pentru lucrările necesare pe DN 10 afectat de alunecările de teren din această primăvară până acum nici o lucrare nu a fost făcută pentru a stopa fenomenul.

Reprezentantul CNAIR, Florea Dascălu a explicat că în acest an Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea mai multor obiective din întreaga ţară.

Acesta a explicat că pentru unele dintre acestea au fost întocmite documentaţiile dar că Buzăul şi implicit DN 10 se află încă în lucru fără a putea anunţa o dată precisă când ar putea demara lucrările în teren pentru a stopa şoseaua care a luat-o la vale.

Potrivit unei evaluări făcute de Sucursala de Drumuri Naţionale Buzău la finalul lunii martie şi transmisă CNAIR, DN 10 Buzău-Braşov a fost afectat de alunecări de teren în 25 de puncte, pe o distanţă totală de 1,7 kilometri, pentru refacerea cărora ar fi necesară suma de 41.293.000 lei.

Articolul precedentControale în fermele de porci buzoiene pentru depistarea pestei porcine africane
Articolul următorUn sens giratoriu nou va fi instituit în fața Sălii Sporturilor „Romeo Iamandi”