AROMAT DE BUZĂU, O PLANTĂ CU MULTIPLE ÎNTREBUINŢĂRI. A FOST ACLIMATIZATĂ DE CERCETĂTORII BUZOIENI

O nouă reuşită a cercetătorilor legumicultori buzoieni. După o muncă susţinută de 10 ani, s-a reuşit aclimatizarea unei plante extrem de utilă atât în sănătate, cât şi în alimentaţie. Este vorba despre Lofantus Anisatus, botezată Aromat de Buzău, extrem de apreciată şi de apicultori.

Lophantus anisatus este o planta aromată condimentară, cu efecte medicinale, extrem de apreciată şi de apicultori pentru faptul că este înflorită mai bine de 6 luni. În premieră naţională şi chiar europeană, specia a a fost aclimatizată în România de cercetătorii de la SCDL Buzău.

Lophantus este o planta care se aseamănă foarte mult cu urzica românească şi poate ajunge până la o înălţime de 1,20 metri. S-a adaptat foarte bine în România şi a fost botezată de specialiştii buzoieni cu numele de Aromat de Buzău.

Lophantus este planta cotată de americani printre primele 4 plante melifere din lume. Este o plantă care rezista foarte bine în solul îngheţat şi, mai mult decât atât, protejează şi culturile lângă care este plantată.

Articolul precedentCea mai recentă achiziție a Gloriei, din țara lui Marek Hamsik
Articolul următorMotociclist în stare gravă după ce a fost spulberat de un bolid