Situație fără precedent în sistemul de învățământ din județul Buzău. De la începutul anului școlar, aproape o sută de cadre didactice au solicitat ieșirea la pensie și nu mai pot profesa după vacanța de Sărbători. Inspectoratul Școlar Județean Buzău trebuie să găsească soluții pentru înlocuirea profesorilor care au depus cereri de pensionare pe motive medicale. 

Aproape o sută de profesori au solicitat ieșirea la pensie. Ei nu mai pot activa în acest an școlar, astfel că ISJ Buzîu trebuie să găsească înlocuitori pentru aceștia, după vacanța de iarnă. Cea mai mare criză este în rândul învățătorilor și educatorilor.

Și condițiile noi de predare, date de măsurile restrictive din pandemie, stau la baza multor cereri de pensionare, pe lângă motivele de natură medicală.

Nu este de neglijat nici faptul că, potrivit legislației în vigoare, ieșirea la pensie până la sfârșitul acestui an calendaristic aduce un venit mai bun pentru cadrele didactice care au o vechime de peste treizeci de ani în educație.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMunicipiul Buzău rămâne sub zodia restricțiilor
Articolul următorConducerea PNL a stabilit: Ludovic Orban – premier, Florin Cîţu – preşedinte al Senatului sau Cîţu – premier şi Orban – preşedinte al Camerei